2012. november 28., szerda

Végre! Akár 10 GB-os fájl küldése a Gmailben


Bizonyára mindenki, aki a Google levelező rendszerét használja, bosszankodott már azon, hogy nem tud barátainak, ismerőseinek nagyobb méretű fájlokat küldeni, sakkozni kell, hogy mi fér még bele, illetve mi nem, és a vége mindig az lesz, hogy több levélben, vagy más fájlmegosztó programmal osztjuk meg amit szerettünk volna.

De ennek most vége! A Google végre úgy döntött, összekapcsolja a Google Drive-ot és webes levelezőrendszerét, a Gmailt. Ezzel a kényelmes és praktikus újítással az eddigi 25 megabájtos korlát helyett 5 vagy akár 10 gigabájtos fájlokat is tudunk majd küldeni, ami egész pontosan a jelenlegi 400-szorosa.

A méretnövekedést a Drive felhőalapú tárhelyszolgáltatás levelezőrendszerbe történő szorosabb integrálása tette lehetővé. Ez az integráció valójában egy plusz megosztási funkció, melynek lényege, hogy a küldő az állomány(ok) Drive elérését küldi el a címzettnek, címzeteknek, akik úgy kapnak hozzáférést a fájlokhoz, mintha a küldő a Drive felületéről osztotta volna meg velük.

Ennek az újításnak plusz előnye, hogy a csatolmány fogadója így nemcsak az akkor aktuális fájlt kapja meg, hanem aznnak későbbi módosítása esetén mindig a legfrissebb, naprakész fájlhoz fér majd hozzá.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint a levél küldésénél a sima csatolás (gémkapcsos ikon) helyett a mellette található „Insert files using Drive”, vagyis a „Fájl beillesztése a Drive használatával” ikonra kell kattintani.


Az újítás mindenki számára elérhető lesz, aki a Gmailt használja, hiszen akinek van Gmailje, az automatikusan hozzáfér a Google Drive tárhelyhez is. Természetesen ez az átállás sem történik egyik percről a másikra, de a napokban minden Gmail-használó találkozik az új funkcióval, aki már elfogadta a nemrég megújult felületeket.


További források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése