2012. november 20., kedd

A világ legvékonyabb ultrabookja

A Windows 8 megjelenésével a gyártók sorra adták ki a már az új operciós rendszerrel felszerelt laptopjaikat, tabletjeiket. Az Acer sem tett másképp, piacra dobta az Aspire S7 sorozatát, melyben három új ultrabook mutatkozik be. Ezek mindegyikét már a kezdetektől fogva a Windows 8 igényei szerint terveztek, ezzel együtt strapabíró gépeket alkotottak, erős processzorral, és érintőképernyővel.
 
“Az Acer egy friss megközelítéssel fogott hozzá az Aspire S7 tervezéséhez és kifejlesztéséhez, prémium építési módszerek és anyagok felhasználásával,” mondta Jim Wong, az Acer elnöke.
“A magas színvonalú mérnöki munkát és a tervezés minőségét, melyeket az S7 esetére határoztunk meg, úgy tudtuk elérni, hogy a felhasználói élményt helyeztük dizájn prioritási listánk elejére, és azon elkötelezettségünk révén, hogy olyan technológiákat vezetünk be termékeinkbe, melyek valóban kiegészítik az emberi viselkedést és stimulálják a kíváncsiságot, valamint a haladó gondolkodást és tetteket.”

 

 
 

Külcsín

 
Minimalista dizájn, egyenes vonalak, csillogó fehér üveg, eloxált alumínium jellemzik a világ feltehetően legvékonyabb érintőképernyős ultrabookjait. A mindössze 12 miliméter vastagságú, 1,3 kg súlyú gép unibody dizájnnal készül, ami azt jelenti, hogy mindössze egy darab alumíniumból, és olyan folyamaton keresztül gyártyák, amely energiát és anyagot takarít meg, mégis a végeredmény egy szuperkemény ház lesz. A S7 védelmét biztosítja továbbá egy vékony, puha párnaréteg az alumíniumkeret és az üveg közt, így ha le is ejtenénk, a rázkódás nagyrészt a ház nyeli el, megmentve gépünket a jelentősebb károktól.
 

 

Felszerelés

 
És ha már üveg, nem is akármilyen üveg! Az Acer ezzel a modelljével az első, aki a képernyőt ragyongó fehér Gorilla Glass 2 fedéllel vette körül, mely nemcsak karcálló és tisztítható, de sima és szemetgyönyörködtető egyszerre. A kijelző Full HD IPS 10-pontos, 1920 x 1080 képpont felbontású, melyen egyrészt egy HD-filmet is élvezhetünk, másrészt tökéletesen jelennek meg a Windows 8 csempéi, amiket egyszerre tíz ujjal is érinthetünk.

A fedélen található kettős nyomatékú zsánernek köszönhetően a képernyőt teljesen, 180 fokban le tudjuk fektetni, ugyanis ha pl. 100-120 fokba döntjük a kijelzőt, a nyomaték 1,6-szorosára nő, így az eszköz továbbra is egyenesen, stabilan áll az érintéses használat során.

 


Az érintőképernyő ellenére természetesen a billentyűzetet is használhatjuk, amely szinte belesimul a laptopba, sőt, az S7 egy olyan elektrolumineszcent hátsó-megvilágítású billentyűzetet kapott, mely a környezeti fényérzékelőknek köszönhetően automatikusan ki- és bekapcsol, illetve változtatja fényerejét.
 
A laptopot felszerelték két USB 3.0 porttal, mini-HDMI-csatlakozóval és kártyaolvasóval. Ezen kívül az Acer már előre ellátta néhány alkalmazással: Skitch (rajzolásra alkalmas), Evernote (jegyzetek megosztása), időjárás alkalmazások, többféle játék.
 
 
 
Az Acer Aspire S7 egy nagyon jól felszerelt, gyors gép, köszönhető ez a Core i7 processzornak, a 4 gigabájt RAM-nak, és a 256 gigabájt SSD-nek. Az előállítási céljának megfelelően egy olyan csúcskategóriás laptop, mely tökéletesen illeszkedik a Windows 8 lehetőségeihez.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése